| 0 σχόλια ]

Υλικά
2.300 γρ. κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος
1,5 κιλό χόρτα άγρια –του βουνού-
(ή 5-6 μαρούλια κομμένα λίγο χοντρούλια)
ένα ξερό κρεμμύδι τριμμένο
5-6 κλαράκια άνηθο – μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε :
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 λεμόνια (μόνο τον χυμό τους)
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το ραντίζουμε με λίγο ξύδι και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μόνο του. Μόλις μαραθεί λίγο το κρέας το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το ζουμάκι του και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις τα τσιγαρίσουμε ρίχνουμε το κρέας με το ζουμάκι του, το αλάτι, το πιπέρι και νερό ίσα να σκεπάζεται το φαγητό. 'Ίσως στην πορεία να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να γίνει καλά το κρέας.
Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα χόρτα (ή τα μαρούλια) με 2 κουταλιές αλάτι. Σε ένα τέταρτο με 20 λεπτά τα δοκιμάζουμε και εάν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε καλά. Μπορούμε να βάλουμε λίγο από το ζουμί των χόρτων σε μια κούπα με λίγο λεμονάκι και να το πιούμε σαν ρόφημα-κάνει πολύ καλό στο αίμα.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βάζουμε από πάνω τα βρασμένα χόρτα (ή τα μαρούλια) και τα ραντίζουμε με λίγο από το ζουμάκι του φαγητού. Βράζουμε μαζί περίπου ένα τέταρτο για να ενωθούν οι γεύσεις. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από την φωτιά και με προσοχή παίρνουμε από την κατσαρόλα λίγο ζουμάκι για να το ρίξουμε στο αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών, ξαναχτυπάμε και ρίχνουμε το ζουμάκι από το φαγητό που είχαμε κρατήσει, ανακατεύουμε ελάχιστα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα πάνω από τα χόρτα, προσέχοντας να πάει παντού και ανακατεύοντας τα χόρτα με πολύ μεγάλη προσοχή. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό και σερβίρουμε αμέσως για να μην κρυώσει.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου