| 0 σχόλια ]

Υλικά
1 φλ. βιτάμ
5 αυγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι φαρίν απ
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Γλάσσο

½ φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Χτυπάμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και μετά προσθέτουμε τις σοκολάτες. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ταψί (28εκ. ιδανικά) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 20 λεπτά. (να μη στεγνώσει εντελώς μέσα ) Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει ομοιόμορφο γλάσσο.
* Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας με το γλάσο και βουτάμεεεεε!!!!!!

TIPS
* Αφού βγάλετε το γλυκό απο τον φούρνο, κόψτε το σε κομμάτια και μετά περιχύστε το γλάσο. Με αυτό τον τρόπο, η ρευστή σοκολάτα, μπαίνει ενδιάμεσα και γίνεται ακόμη πιο λαχταριστό!
* Το γλυκό είναι πιο απολαυστικό όταν είναι ζεστό. Αν δε, το συνοδέψετε με μια μπάλα παγωτού βανίλια, θα με θυμηθείτε!! Όταν πια έχει κρυώσει, λίγα δευτερόλεπτα ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων και είναι σαν να βγήκε απο τον φούρνο.
* (Μπορεί να γίνει και με φρέσκο γάλα. Γίνεται λίγο πιο αραιό και απορροφάται στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να είναι πιο ζουμερή. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει πιο αραιό με την προσθήκη περισσότερης κρέμας γάλακτος.)



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου