Υλικά
70 γρ. βούτυρο
225 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
σταγόνες λευκής σοκολάτας
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα με το βούτυρο κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας συγχρόνως.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και καλύπτουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη αφήνοντας για μια ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας τρία εκατοστά κενό ανάμεσά τους, τα πιέζουμε με το χερι μας να απλώσουν και ψήνουμε για δέκα λεπτά.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου