| 0 σχόλια ]

ΚολοκυθοανθοίΥλικά

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
5-6 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
20-25 Κολοκυθοανθούς
2 φλιτζάνια νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομένο
1 φλιτζάνι μαïντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε ένα βαθύ τηγάνι για το σοτάρισμα.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε αφού προσθέσουμε λίγο αλάτι.


Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα .


Αμέσως μετά ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό και το πολτοποιημένο σκόρδο.

Σοτάρουμε και αυτά τα υλικά και τα περιφέρουμε με ένα πηρούνι μέσα στο τηγάνι.


Στη συνέχεια ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από τη φρεσκοτριμμένη ντομάτα, 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο.


Ανακατεύουμε και μόλις ολοκληρωθεί το σοτάρισμα σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.


Πλένουμε καλά τους κολοκυθοανθούς,ενώ παράλληλα έχουμε ανοίξει το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμανθεί.


Τοποθετούμε τους ανθούς ανάποδα σε ένα ταψί για να μην κλείσουν.


Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα του ρυζιού και της ντομάτας.


Πλένουμε τα κολοκύθια,τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα και τα κόβουμε σε φέτες.


Καθαρίζουμε 3 σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε σε φέτες.


Τοποθετούμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς στο ταψί και βάζουμε ανάμεσα τους τα κομμένα κολοκύθια και το σκόρδο.


Ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο,την υπόλοιπη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.


Τέλος,ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βάζουμε τους κολοκυθοναθούς στο φούρνο για να ψηθούν.


Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Με τα υλικά αυτά βγαίνουν μερίδες για 6 άτομα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου