Υλικά
1 Λάχανο μικρό σε κομμάτια, όσο γίνεται χωρίς χοντρά νεύρα
1 φλυτζάνι Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο
200 γραμ.
Ντομάτες κονκασέ (μισό κουτί)
1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλυτζάνι Ρύζι Γλασέ
2 φλυτζάνια Νερό
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Στο multi το κονκασέ και το σκόρδο, να γίνουν χυλός.
Σωτάρω στη χύτρα το κρεμμύδι στο λάδι μερικά λεπτά και ρίχνω το λάχανο.
Συνεχίζω το σωτάρισμα ανακατεύοντας. Το δικό μου ήταν ζεματισμένο και δεν χρειάστηκε πολύ σωτάρισμα.
Ρίχνω το χυλό της ντομάτας, το νερό και αλατοπιπερώνω.
Όταν πάρει βράση, ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω καλά και κλείνω το καπάκι.
Όταν αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας, χαμηλώνω την φωτιά κάτω από το μισό και σιγοβράζω για 8'. Σβήνω την φωτιά και αποσύρω τη χύτρα.
Σε 8' ακόμη εκτονώνω και ανοίγω. Τα υγρά έχουν σωθεί και είναι έτοιμο.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου