Υλικά
1 κιλό γαύρο η σαρδέλα η σκουμπρί καθαρισμένα (ελληνικά εγγυημένα από εμάς)
1 κούπα ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1 ντομάτα κομμένα η σε ροδέλες
200γρ. φέτα τριμμένη (χοντρή)
¼ φλιτζάνι λάδι
1 μικρό φλιτζανάκι νερό η κρασί
1 μικρή πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
¼ της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ και όχι πολύ βαθύ τηγάνι στρώνουμε τα ψάρια (καθαρισμένα, αλατισμένα και με λίγη ρίγανη). Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές σε ροδέλες, την τριμμένη φέτα, το λάδι, το νερό η κρασί, αλάτι και πιπέρι.
Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να «βράσει» για περίπου 15-20 λεπτά (δοκιμάζουμε το γαύρο να τρυπιέται και πρέπει η φέτα να έχει λιώσει).
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό για να μη μαραθεί πολύ. Το ιδανικό είναι το φαγητό να έχει λίγο ζουμί, για να είναι πιο γευστικό.
Αντί για γαύρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαρδέλα ή σκουμπρί η κολιό.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου