Υλικά
Χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
Μελιτζάνες φλάσκες μικρές (είναι σε σχήμα ακόμη στενόμακρες,τις διαλέγουμε μια,μια αν χρειαστεί,δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα)
Φρέσκες ντομάτες τριμμένες
πατάτες (λίγες και προεραιτικά)
1 πιπεριά
Κρεμμύδι...
Σκόρδο
Πάστα μαύρης ελιάς
Κόκκινο κρασί
Μαιντανός
Κύμινο (σπόρους κ σκόνη)
Κανέλλα (λίγη)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το λίπος του κρέατος,το κόβουμε σε σχετικά μικρές μερίδες.Αρωματίζουμε λάδι με σκόρδο (στη συνέχεια αποσύρουμε) και στη συνέχεια θωρακίζουμε το κρέας μας,αλάτι πιπέρι,κύμινο (σε σπόρους) και τέλος όταν ροδίσει το σβήνουμε με κόκκινο κρασί.Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε κομμάτια 4 εκατοστών και τις τηγανίζουμε +/- πατάτες ,Τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν απ’το λάδι.Σωτάρουμε σκόρδο και κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα κι αφού τραβήξει λίγο,αλάτι πιπέρι,κύμινο (σκόνη),κανέλλα,μαιντανό,παστα ελιάς και την πιπεριά.Μοντάρουμε τα υλικά μας σε ταψί φούρνου κ ψήνουμε για περίπου 1,5 ώρα στους 180.Καλό είναι στην επιφάνεια να αρχίζει να αρπάζει πριν το βγάλουμε.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου