| 0 σχόλια ]

Υλικά

φύλλα από φύκια
ρύζι
αγγούρι
καρότο
τόνος
μαγιονέζα
αυγό
Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι χωρίς λάδι και αφήστε να τραβήξει καλά το νερό (ας λαπαδιάσει). Σ' ένα τηγάνι, ρίξτε 1-2 αυγά (χωρίς να τα χτυπήστε πολύ, απλά ανακατέψτε), μέχρι να γίνουν σαν ομελέτα. Μόλις κρυώσει τυλίξτε σφιχτά το σε ρολό χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο από μπαμπού. Κόψτε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες αγγούρι και καρότο κι αναμείξτε τον τόνο με λίγη μαγιονέζα.
Στρώστε στον πάγκο το μπαμπού κι από πάνω βάλτε ένα φύλλο από φύκια. Απλώστε καλά το ρύζι απ' άκρη σ' άκρη. Αν κολλάει βρέξτε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό. Τοποθετήστε κατά μήκος όλα τα υλικά και τυλίξτε σφιχτά με το μπαμπού. Βρέξτε λίγο την άκρη του φύλου με νερό για να κολήσει. Κόψτε σε ροδέλες, βρέχοντας κάθε φορά το μαχαίρι για να γλιστράει.

* Συνοδέψτε με wasabi ή soya sauce.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου