| 0 σχόλια ]

Υλικά

Ακτινίδια: 1000 γρ.
Ζάχαρη: 850 γρ.
Χυμό λεμόνι: από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και τα κόβετε φέτες. Τα πατάτε με ένα πιρούνι, να τα λιώσετε ελαφρά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε στο μπλέντερ και να τα μισο - αλέσετε.Τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και ανακατεύετε τακτικά. Αν χρειαστεί ξαφρίζετε.Βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει να δείξει 104 βαθμούς κελσίου.Κατεβάζετε την μαρμελάδα από την φωτιά και την μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσουν.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου