Υλικά
Μακρύκοκκο αρωματικό ρύζι (π.χ. γιασεμιού ή μπασμάτι): 400 γρ.
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Σουσαμέλαιο (ανοιχτόχρωμο): 3 + 1 κουταλιά
Αυγά: 3 μεγάλα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 3 τμχ.
Πιπέρι: όσο σας αρέσει
Εκτέλεση
Πλένετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, 1,5 εκατοστό πάνω από το ρύζι, το αλάτι και βάζετε στη φωτιά να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε την μία κουταλιά σουσαμέλαιο. Βάζετε το υπόλοιπο στο γουοκ και προσθέτετε το ρύζι. Το τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε και τα αυγά και τηγανίζετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου