| 0 σχόλια ]

Υλικά

500 γρ. τυρί ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
4 αυγά φρέσκα (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
4 κουτ.σ. ζάχαρη
1 - 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (1 πακέτο=3 πακετάκια)
1-2 καπάκια Αμαρέτο και (άν θέλουμε) μπράντυ
μια κανάτα δυνατό καφέ (εσπρέσσο ή άλλον) + λίγη ακόμα ζάχαρη για να μην είναι πικρός + λίγο αμαρέτο για άρωμα
σκόνη κακάο/σοκολάτα
Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μιξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους και στο τέλος το ποτό, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα ώστε να γίνει αφράτο και πλούσιο.

Εχουμε ήδη ετοιμάσει τον καφέ και τον έχουμε "γλυκάνει" και αρωματίσει.

Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ απλώνουμε λίγη από την κρέμα και προσθέτουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ ποτισμένα στον καφέ (ΠΡΟΣΟΧΗ: τα βάζουμε και τα βγάζουμε αμέσως για να μην μουλιάσουν). Σκεπάζουμε με κρέμα. Βάζουμε την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε με κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να πήξει και να είναι ευχάριστα κρύο ! Συστήνω πάντα να το φτιάχνουμε την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνει 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μία μεμβράνη. Αν θέλουμε προσθέτουμε κακάο πριν το παρουσιάσουμε.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου