Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες
3 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ξερό θυμάρι κοπανισμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλα δάφνης
1κ.σ. ντοματοπολτέ
½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λάδι και το ζεσταίνετε.Στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζετε μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες, τον ζωμό, τον ντοματοπολτέ, τη δάφνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.Ρίχνετε το θυμάρι και το βασιλικό και αφήνετε για άλλα 10 λεπτά.Κατεβάζετε από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί.Είναι έτοιμη
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου