Υλικά
1 τριγωνάκι Blue cheese (μην σπαταλήσετε γνήσιο ροκφόρ)
1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 ml)
3/4 του φλιτζανιού καρύδια σε μεγάλα κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
1 πακέτο πέννες (500 γρ.)
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο ελαφρά αλατισμένο νερό.Σουρώνετε τις πέννες και ρίχνετε στην κατσαρόλα που τις βράσατε το βούτυρο.Τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο με τα καρύδια και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ροκφόρ κομμένο σε κομματάκια και τις πέννες και ανακατώνετε μέχρι να απορροφήσουν οι πέννες την κρέμα και λιώσει αρκετά το τυρί, αλλά έχουν μείνουν και λίγα κομματάκια. (Αν δεν θέλετε να φαίνονται τα κομματάκια του ροκφόρ το ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος για να λιώσει εντελώς και μετά προσθέτετε τις πέννες).Ρίχνετε πιπέρι και την παρμεζάνα ανακατεύετε για μια τελευταία φορά και σερβίρετε αμέσως
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου