| 0 σχόλια ]

Υλικά

1 κιλό αρνί μπούτι ή 1 κιλό μοσχάρι σπαλομπριζόλα, ελιά ή κιλότο ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 ποτήρια νερού χυλοπίτες ή κριθαράκι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά γλυκάνισο (προαιρετικά) ή 1 φύλλο δάφνης και 2-3 γαρύφαλα
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο πρόβειο
1 κουτί ντοματάκια ή 2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κοτόπουλο
1 ποτήρι κρασιού κάκκινο κρασί
τυρί τριμμένο για το τέλος στο πιάτο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψουν και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Βγάζουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό για χύτρα ή 3 ποτήρια για κανονική κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις χυλοπίτες (ή κριθαράκι).
Μαγειρεύουμε στη χύτρα για 30' το κοτόπουλο και 45' αν έχουμε άλλο κρέας. Σε απλή κατσαρόλα θέλει περισσότερο βράσιμο, προσέχουμε πάντα αν έχει αρκετό νερό και ελέγχουμε μετά από 1 ώρα αν έγινε το κρέας. Όταν γίνει ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε 5 ποτήρια νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε το κριθαράκι ή τις χυλοπίτες και το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς από νωρίτερα. Ρίχνουμε το φαγητό σε ένα βαθύ μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20'.
Όταν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου