| 0 σχόλια ]

Υλικά

500 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
1 κούπα κριθαράκι μέτριο
1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μετρια καρότα κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες
μια χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος
3-4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/4 κ.γ, πιπέρι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε χύτρα ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλύπτει τον πάτο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφηνουμε για λίγο ίσα να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το μοσχάρι, γυρνώντας το συνέχεια μεχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές και τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα καρότα και το μαιντανό και ανακατευουμε καλά. Συμπληρώνουμε τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και νερό να τα σκεπάζει όλα και κλεινουμε τη χύτρα. Βραζουμε για 20 λεπτά (ή ανάλογα με τη χυτρα) μεχρι να μαλακώσει το κρέας.Ταυτόχρονα, βραζουμε νερό με μπόλικο αλάτι και ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Όταν ειναι έτοιμο το ξεπλενουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Μόλις είναι έτοιμο και το μοσχάρι, ανοιγουμε τη χυτρα, συμπληρώνουμε το αλάτι και το κριθαράκι και βράζουμε 5-10 λεπτά να δέσει η σουπίτσα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου