| 0 σχόλια ]

Υλικά

1 σακούλι ταλιατέλες
1 φιλέτο σολομό καπνιστό
125 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι βότκα
λίγο βούτυρο
λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση

Για αρχή βράζουμε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά περίπου.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Κόβουμε τον σολομό σε κομματάκια και τον σωτάρουμε για 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την βότκα και φλαμπάρουμε, δηλαδή βάζουμε φωτιά στο τηγάνι με πολλή προσοχή όμως(μην κάψουμε το σπίτι!) Μόλις σβήσει η φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά να τραβήξει λίγο τα υγρά της και να δέσει.Έπειτα, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην σάλτσα, για να πάρουν την γεύση της. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και λίγο τυράκι τριμμένο.Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου