Υλικά
*1 ½ κούπα χωριάτικο αλεύρι κίτρινο (σιμιγδαλένιο),
*1 ½ κούπα αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
*1 ½ κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ,
*¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
*2 κουταλιές ξερό ψιλοκομμένο δυόσμο,
*6 αυγά ολόκληρα ,
*1-1 ½ κούπες χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ρίχνω σιγά- σιγά το αλεύρι στο νερό ( όσο σηκώσει) για να γίνει η ζύμη ημίρρευστη, σαν του λουκουμά, για να κόβεται με το κουταλάκι.
*λάδι αρκετό για το τηγάνισμα, σε φριτέζα, αν είναι δυνατόν.
Για το σιρόπιασμα :
*2 φλιτζάνια του τσαγιού πετιμέζι αραιωμένο με λίγο νερό, για να το απορροφήσουν πιο εύκολα, οι καϊκανάδες.
Πρέπει να ψηθούν καλά, για να είναι στο βάθος καλοψημένοι, και επειδή τους βουτάμε στο πετιμέζι, παίρνουν μια πιο σκούρα απόχρωση, από τους ελληνικούς λουκουμάδες!!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου