ΥΛΙΚΑ
4 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού μπίρα [χωρίς αφρό]ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2 κιλά περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κοφτή σόδα
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλο
σιρόπι απο μέλι και ζάχαρη
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπύρα με αλυσίβα,η με κρασί κόκκινο,η με κονιάκ,και χυμό πορτοκαλιού σε ίσα μέρη [εγώ τα φτιάχνω με κονιάκ και πορτοκάλι σε ίσα μέρη]
καρύδι περασμένο στο μούλτι για πασπάλισμα από πάνω.Σε ένα μεγάλο μπόλ δουλεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το κονιάκ με το πορτοκάλι [αν το προτιμήσετε]προσθέτετε και το ξύσμα των πορτοκαλιών ,[το δουλεύετε με το χέρι ,όχι σε μίξερ το μελομακάρονο ποτέ!! τα παραδοσιακά ..].
Κοσκινίζετε το ενα τέταρτο από το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά, σόδα ,κανελογαρύφαλα. και το ρίχνετε στο μίγμα λαδιού,ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα .
Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι ,η όσο χρειάζετε για να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή.
Την πλάθετε σε μελομακάρονα ,οχι πολύ μεγάλα λίγο πιό μικρό από το μέγεθος του εμπορίου,και τα βάζετε σε ταψιά γιατί γίνονται αρκετά, τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 1\2 ώρα περίπου.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζετε 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη ,2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι ,και 2 1\2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
Αφαιρείτε τον αφρό,,βάζετε σε βαθουλό ταψί μελομακάρονα σε μια σειρά τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι ,όταν κρυώσουν τα βάζετε σε πιατέλα μελώνετε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
Εχετε τριμμένο καρύδι [περάστετο στο μούλτι] και πασπαλίζετε από πάνω !! Καί του χρόνου με υγεία!!!
Τα μελομακάρονα ζεστά και το σιρόπι κρύο ,τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά μέσα στο σιρόπι και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε ,τα βάζουμε στην πιατέλα στην σειρά πασπαλίζουμε με καρύδι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν ,όσο πιό μελωμένα τα θέλουμε τόσο πιό πολύ τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι .
http://magiriki-sintages.gr/recipe/293/M%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC!!-.html
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου