Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό ή και απλό
2 κεσεδάκια νερό
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
(μπορεί να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο, αν αυτό είναι ελαφρύ στη γεύση)
κανέλα
μέλι
προαιρετικά καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο σε βαθιά κατσαρόλα, ώστε να βυθίζονται ολόκληρα τα λουκουμαδάκια μέσα, και το αφήνουμε να κάψει.
Στο μεταξύ μέχρι να κάψει το καλαμποκέλαιο, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό και το αλεύρι πολύ καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Θα προσέξετε ο χυλός που θα δημιουργηθεί να στέκεται ελαφρώς πάνω σε κουτάλι.
Αν είναι αραιός προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι.
Με το κουτάλι (ή με το ειδικό εργαλείο για λουκουμάδες) ρίχνουμε στο καυτό καλαμποκέλαιο κουταλιές χυλό, όχι όμως πάρα πολλές ταυτόχρονα, ώστε να μπορούμε εύκολα με μια τρυπητή κουτάλα να τους γυρίσουμε απ' την άλλη πλευρά.
Θα δείτε ότι μόλις τους ρίξετε στο καλαμποκέλαιο αυτοί φουσκώνουν αμέσως και ροδίζουν πολύ γρήγορα.
Τους γυρνάμε και απ' την άλλη πλευρά και μόλις γίνει το χρώμα τους χρυσαφί τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε μέλι μέχρι να γίνει ρευστό.
Σερβίρουμε σε πιατάκι, αφού πασπαλίσουμε με κανέλα. Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια αν θέλουμε, και απολαμβάνουμε...
http://texnistories.blogspot.gr/2013/02/blog-post_11.html
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου