| 0 σχόλια ]

Υλικά (για 2-3 πιάτα)

400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2-3 πατάτες μέτριες κομμένες
χυμό από ένα λεμόνι (ή και 2 αν ειναι μικρά ή λίγο ζουμερά)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1-1,5 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι κορν φλάουερ
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. Στο μεταξύ, μπήγουμε λεπτά κομματάκια από την άλλη σκελίδα σκόρδο στα κομμάτια του μοσχαριού και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το γυρνάμε συνεχώς να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά περίπου. 
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και αφήνου το κρεατάκι να βράσει για 10-15 λεπτά. Τώρα προσθέτουμε και τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε ζεστό νερό να καλύψει όλα τα λαχανικά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
 
Βράζουμε 20 λεπτά περίπου αν είναι χύτρα ή μεχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Κατεβάζουμε τη χύτρα από το μάτι και στύβουμε το λεμόνι σε μια κούπα, στην οποία προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε να μην υπάρχουν σβώλοι. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το λεμόνι με το κορν φλάουερ και σιγαβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ζουμάκι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι όταν ανοίξουμε τη χύτρα.
 



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου