| 0 σχόλια ]

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (χοντροκομμένες)
1/2 φλιτζάνι ουίσκι Jack Daniels
1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σκόνη)
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέυουμε το ουίσκι, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, τη βανίλια και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι.
Μεταφέρει το 1/4 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ, που να διαθέτει και πώμα.
Την υπόλοιπη μαρινάδα την κρατάμε για αργότερα.
Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο μπολ και τις καλύπτει με τη μαρινάδα.
Κλείνουμε το μπολ με το πώμα και το τοποθετεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε κατόπιν το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζουμε τη μαρινάδα από το κρέας, σκουπίζοντάς το με χαρτί κουζίνας.
Την υπόλοιπη μαρινάδα από το μπολ την πετάμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψουμε.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ψήνουμε τις μπριζολίτσες και από τις δύο πλευρές.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κρεατάκι 1-2 φορές με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.Σερβίρουμε τις μπριζολες, αφού τις περιχύσουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου