| 0 σχόλια ]

DSC_0009Υλικά

1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500ml γάλα φρέσκο
4 κουταλιές σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες Morfat Creamy ή...
500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης

6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

DSC_0002

Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε
σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..

DSC_0006

Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).

DSC_0005

Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε
με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

DSC_0004

Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα,
τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας
και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

DSC_0008

Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα -
πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ
για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου