| 0 σχόλια ]

Υλικά Μερίδες 6

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά χωρισμένα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι φαρίνα
¼ φλιτζάνι γάλα
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο λείο μείγμα. Χτυπήστε τα κροκάδια με την μισή ζάχαρη. Ρίξτε μέσα και το αλεύρι και το γάλα. και όλο μαζί στο σοκολατένιο μείγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα Τοποθετείστε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω ανακατεψτε.
Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες μικρές αλουμινένιες (μιας χρήσεως για κεκάκια πουλάνε στα supermarket –sanitas) ψήστε για 10-12’ στους 200 ‘ .Βγάλτε αμέσως και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αν κρυώσουν ξαναζεστάνετε ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων για δευτερόλεπτα αλλιώς η σοκολάτα καίγεται..



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου