Υλικά
500 γραμ. Κολοκυθόψιχα (περίσσευμα από το "άδειασμα" των κολοκυθιών της περασμένης εβδομάδας)
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό light 2%
1 φλ.τσαγ. Φαρίνα κόκκινη (αυτοφούσκωτο αλεύρι)
1 κουτ.γλυκού Baking Powder...
80-90 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (1/3 φλυτζανιού)
150 γραμ. Γιδοτύρι (ή φέτα)
150 γραμ. Μυζήθρα ξερή (ή κεφαλογραβιέρα)
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγ. Άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο μείγμα 5 χρωμάτων)
Φρυγανιά τριμμένη (Κρίθινα Κρητικά παξιμαδάκια, στο multi)
Εκτέλεση
Από το πρωί έβγαλα από την κατάψυξη την κολοκυθόψιχα, για να ξεπαγώσει, σε τρυπητό σουρωτήρι, με πιάτο από κάτω, πασπαλισμένη με χοντρό αλάτι.
Σε δυο ώρες, πριν βγω για δουλειές, αδειάζω το ήδη γεμάτο ζουμιά πιάτο. Γυρίζω σε δυο ώρες και το πιάτο πάλι γεμάτο ζουμί, αλλά και ο όγκος της κολοκυθόψιχας πεσμένος αισθητά.
Τόσο ώστε αναγκάζομαι να καθαρίσω δυο μικρές πατάτες, τις κάνω κυβάκια, τις βράζω στο καλαθάκι της χύτρας, σε 5 λεπτά και τις λυώνω με πηρούνι.
Όλα τα υλικά, εκτός της φρυγανιάς, σε μπωλ και κααααλό ανακάτεμα.
Στρώνω την πυκνότητα με μερικές κουταλιές κρίθινη φρυγανιά.
Επειδή όμως ποτέ δεν καταφέρνω ομοιομορφία, παίρνω την μαφινιέρα, λαδώνω τις θηκούλες και τις πασπαλίζω με φρυγανιά.
Γεμίζω με δυο κουταλιές την καθεμιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις και αέρα
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου