Υλικά
650 γρ. βερύκοκα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζανάκι καφέ λικέρ μαρασκίνο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε όχι λιωμένα βερύκοκα. Τα πλένετε, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.
recipe image
2. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά
recipe image
3. και ρίχνετε μέσα τα βερίκοκα. Τα βράζετε για 3-5 λεπτά.
recipe image
4. Προσοχή, από τα 3 λεπτά και μετά τα παρακολουθούμε διαρκώς και μόλις δούμε ότι αρχίζουν να μαλακώνουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
recipe image
5. Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο δοχείο, βράζουμε ακόμη λίγο το σιρόπι, τραβάμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε το λικέρ.
recipe image
6. Περιλούουμε τα βερύκοκα με το σιρόπι και διατηρούμε την κομπόστα για όσο διάστημα θέλουμε.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου