Υλικά
Για τη βάση
1/3 κούπας κακάο
1/2 κούπας + 2 κουταλιές νερό βραστό
55 γρ. κουβερτούρα
55 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/2 κούπας +2 κουταλιές σπορέλαιο
2 αβγά + 2 κρόκοι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1 3/4 κούπας αλεύρι
3/4 κουταλάκι αλάτι
170 γρ. χοντροκομμένη κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
1/2 κούπας φυστίκι αράπικο αλατισμένο
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. φυστικοβούτυρο μαλακό (όχι τραγανό)
1 /2 κουταλιά βούτυρο
1 1/2 κούπας rice Κrispies
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε να βράσει το κακάο μαζί με το νερό σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα 55 γραμμάρια κουβερτούρας και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ανακατέψτε και έπειτα προσθέστε και το λάδι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίξτε μέσα τα αβγά και τους κρόκους. Ανακατέψτε και πάλι καλά. Βάλτε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύοντας θα δείτε ότι το μείγμα αποκτά κόμπους. Αυτό δε μας απασχολεί. Προσθέστε με τη μία το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατέψτε είτε με το σύρμα είτε με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέστε την κουβερτούρα χοντροκομμένη.
Διαλέξτε τη φόρμα που σας αρέσει και στρώστε στον πάτο της αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί. Εγώ χρησιμοποιώ τετράγωνο περίπου τσέρκι το οποίο ντύνω με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 30-35 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν να το βγάλετε από το φούρνο ρίξτε από πάνω τα φιστίκια. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει με το τσέρκι πάνω σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο.
Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του μπράουνι λιώστε σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά & ανακατεύοντας συνεχώς τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί ενσωματώστε τα rice crispies, που δίνουν στο γλυκό ένα υπέροχο κριτς-κριτς. Αν δεν τα βρείτε χρησιμοποιήστε τα choco pops.
"Λούστε" το μπράουνι με το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει, καλύτερα στο ψυγείο για κανένα δίωρο, μέχρι να σφίξει η επικάλυψη.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου