Υλικά
Μισό κιλό χοντρό θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1 ασπράδι αβγού
λίγο νερό
Ανακατέψτε στο αλάτι την κανέλλα και το ασπράδι. Με το χέρι σας ανακατέψτε καλά, σαν να ζυμώνατε, μέχρι να δείτε ότι το μείγμα αρχίζει να γίνεται συμπαγές. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
Σε λαμαρίνα στρώστε αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε μια στρογγυλή βάση αλατιού όπου επάνω θα βάλετε να καθήσει το μήλο.Βάλτε το μήλο και "χτίστε το" μέσα στο αλάτι φτιάχνοντας ένα μικρό λοφάκι.Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν το βγάλετε από το φούρνο η κρούστα θα έχει σκληρύνει πολύ και θα πρέπει να τη σπάσετε για να αποκαλυφθεί το μηλαράκι. Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε να ψηθεί για 20 λεπτά, αλλά προσωπικά μου αρέσει να μένει τραγανό και μυρωδάτο.Η καραμέλα που συνδυάζει τέλεια το δημιούργημά σας έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι ελαφρά αλμυρή. Τόσο ώστε να γαργαλά τον ουρανίσκο. Θυμίζει πολύ τις καραμέλες βουτύρου baloo...
Αλμυρή καραμέλα βουτύρου
160 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση αλατισμένο
40 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι (βάλτε παραπάνω αν δεν χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο)
Βάλτε την ζάχαρη σε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.Όταν λιώσει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα με ωραίο χρώμα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο.Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος. Επιστρέψτε την καραμέλα στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Όσο κρυώνει η καραμέλα τόσο πήζει. Αυτό δε μας ανησυχεί γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξαναγίνει παχύρρευστη ζεσταίνοντάς τη στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Θαυμάστε το αποτέλεσμα:
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου