| 0 σχόλια ]

Υλικά
(για 4 άτομα περίπου)

400γρ σπαγγέτι
400γρ. ντομάτες φρέσκες
3 κ.σ. πάστα ντομάτας
3/4 ποτ. κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κάπαρη σε άλμη
100γρ. ελιές σε ροδέλες
8 φιλέτα αντσούγιας
4 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
1 χούφτα μαϊντανό
πιπέρι
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φρέσκες ντομάτες.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο πολτοποιημένο, τις αντσούγιες ψιλοκομμένες, και τέλος, τις καυτερές πιπερίτσες και αυτές κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες.Τσιγαρίζουμε, προσοχή, σε χαμηλή θερμοκρασία (για να μην μας καεί το σκόρδο και αλλοιωθεί το αποτέλεσμα) για περίπου 5'-7'.Προσθέτουμε τις ελιές κατόπιν, κομμένες σε λεπτές ροδέλες, αλλά και την κάπαρη (και αυτή ψιλοκομμένη και στραγγισμένη καλά από την άλμη).Ρίχνουμε μέσα τον μισό μαϊντανό και μετά από 2'-3' την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας.Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.Βάζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια να γίνονται.Προς το τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας και τον υπόλοιπο μαϊντανό.Σουρώνουμε τα μακαρόνια (αφήνοντας ελάχιστο νεράκι μέσα τους όμως) και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Ανακατεύουμε πολύ καλά, και αποσύρουμε από το μάτι.Σερβίρουμε με πολύ παρμεζάνα και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω!



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου