Υλικά
Γάλα: 400 ml
Μαρμελάδα πορτοκάλι: 1 κούπα (καλύτερα με φλούδα πορτοκαλιού)
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Κορν φλάουρ: 3 κουταλάκια τσαγιού
Κρέμα γάλακτος: 400 ml
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και προσθέτετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την ζάχαρη και βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να κάψει και πήξει ελαφρά.Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την μαρμελάδα. Ανακατεύετε να λιώσει και προσθέτετε την κρέμα. Ανακατεύετε ξανά και αφήνετε να κρυώσει.Την βάζετε 1 - 2 ώρες στο ψυγείο και μετά την βάζετε σε παγωτομηχανή να ετοιμαστεί το παγωτό. Το φυλάτε σε μπολ στην κατάψυξη. (χωρίς παγωτομηχανή, το βάζετε στην κατάψυξη και το χτυπάτε κάθε 1 - 2 ώρες, μέχρι να αφρατέψει και να πήξει)
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου