Υλικά
3 λεμόνια (ξύσμα & χυμό)
1,5 λίτρο σόδα (αναψυκτικό)
150 γραμ. τζίντζερ (κατά προτίμηση φρέσκο)
5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Κόψε το τζίντζερ σε χοντρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη.
2. Πλύνε καλά τα λεμόνια και σκούπισέ τα. Αφαίρεσε με προσοχή τη φλούδα, προσέχοντας να μην κόψεις μαζί και τις λευκές ίνες, που πικρίζουν. Διαφορετικά, πέρνα το λεμόνι από τον τρίφτη για να πάρεις το ξύσμα. Πρόσθεσε κατόπιν τις φλούδες ή το ξύσμα στο μπολ και πολτοποίησε όλα τα υλικά μαζί (αν δεν έχεις γουδί, άπλωσε όλα τα υλικά πάνω στον πάγκο και πάτα τα με ό,τι βρεις).
3. Ξαναβάλε τα πολτοποιημένα πλέον υλικά στο μπολ και ρίξε μέσα τον χυμό λεμονιού. Αφού ενσωματωθεί το μείγμα στον χυμό, πρόσθεσε και τη σόδα.
4. Άσε το μείγμα να «κάτσει» για κάνα δεκάλεπτο, ώστε να δώσει τα αρώματά του.
5. Δοκίμασε τη γεύση του. Αν θες, βάλε περισσότερη ζάχαρη για να σπάσει την οξύτητα του λεμονιού και του τζίντζερ.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου