Υλικά
1 κούπα φακές
1 κούπα ρύζι
1 κρεμμύδι
μανιτάρια (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
αλατοπίπερο
ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Σ' ένα άλλο σκεύος, σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μόλις μαλακώσουν τα σβήνουμε με μπαλσάμικο. Αφήνουμε λίγο να βράσουν μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό και το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο κι έχει πιει τα υγρά του, ρίχνουμε μέσα και τις φακές και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε βάζουμε και λίγη ρίγανη.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου