| 0 σχόλια ]

Υλικά

140γρ. βούτυρο
280γρ. ζάχαρη(1 1/4 κούπας)
80γρ. κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2κ.γ. λικέρ σοκολάτας ή καφέ
2 μεγάλα αυγά
60γρ. αλεύρι(περίπου μισή κούπα)
προαιρετικά καρύδια ή ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και αλάτι σε μπωλ σε μπεν-μαρί. Μην περιμένετε να λιώσει τελείως η ζάχαρη, δεν το θέλουμε!
Αφήνουμε το μίγμα του μπωλ να γίνει χλιαρό και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια ή λικέρ και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ξηρούς καρπούς.
Έχουμε βάλει σε ταψάκι 20*20εκ. λαδόκολλα, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 23-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει το brownie σε θερμοκρασία δωματίου και για να το κόψουμε καλύτερα το βάζουμε και για μισή ωρίτσα στο ψυγείο! Το συγκεκριμένο τρώγεται καλύτερα αφού έχει κρυώσει! Μπορούμε να το κόψουμε μετά σε 16 ή 25 κομματάκια!



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου