Υλικά
225 γρ. μπισκότα τύπου «Μιράντα»
50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
25 γρ. φιστίκι αιγίνης ψιλοκομμένα
25 γρ. αμύγδαλα σε φλούδες
25 γρ. κερασάκια γλασέ
2 αυγά
1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
200 γρ άσπρη σοκολάτα
150 γρ. βούτυρο
50 γρ σοκολάτας
Εκτέλεση
Σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα βάζετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα βάζετε στα μπισκότα μαζί με τα φιστίκια , τα αμύγδαλα και τα κερασάκια ψιλοκομμένα. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη βανίλια και τα ρίχνετε στο μίγμα των μπισκότων.
Λιώνετε τη άσπρη σοκολάτα σε μπενμαρί (ή μικροκύματα) . Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε 150γρ. από την λιωμένη σοκολάτα (εγώ το υπολογίζω με το μάτι). Κρατάτε την υπόλοιπη.
Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας βουτύρου στο μίγμα των μπισκότων και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε στρογγυλή ή μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και πιέζετε καλά με τη ράχη κουταλιού. Βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει το βούτυρο και η σοκολάτα.
Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω στο γλύκισμα, το ίδιο κάνετε και με τα 50 γρ. άσπρης που κρατήσατε.
Βάζετε στο ψυγείο για 50 λεπτά ακόμα.
Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου