Υλικά
(για μια πίτσα κανονική 30εκ.)
200gr. τυρί φέτα
2 κ.σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα μεγάλη βιολογική
4 μανιτάρια
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη
1 πιπεριά φλωρίνης πράσινη
1/2 ξερό κρεμμύδι
1/2 συσκευασια Pummaro συμπυκνωμένο
μιξ 4 πιπέρια
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
λίγη πάπρικα
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
200γρ. mozarella
200γρ. μιξ 4 τυριά τριμμένα ή: 50γρ. Edam, 50γρ. Gouda, 50γρ. Cheddar, 50γρ. Emental
Εκτέλεση
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε την πίτσα μας χωρίς να της λεπτύνουμε πολύ τη βάση.(τουλάχιστον 1 1/2 δάχτυλο πάχος γιατί η γέμιση είναι λίγο βαρειά και δεν θέλουμε να μας "κάτσει")Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με τον βασιλικό, τη ρίγανη, το πιπέρι και την πάπρικα.Πάνω στην πίτσα στρώνουμε την ντομάτα με ένα μεγάλο κουτάλι να πάει παντού.Αρχίζουμε να στρώνουμε τα λαχανικά, τα οποία θα έχουμε ψιλοκομμένα.Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί στη χαμηλή σχάρα για περίπου 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 (ανάλογα το μέγεθος της πίτσας) και 5' πριν το τέλος, ρίχνουμε τα τυριά.Βγάζουμε όταν το τυρί έχει λιώσει ωραία και από κάτω η πίτσα έχει γίνει μπεζ- καφέ.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου