Υλικά
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και καλοπλυμμένα
4 πατατούλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ώριμες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκη γλυκού κίμινο
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μαζί και τα φασολάκια αφού τα έχουμε καθαρίσει και πλύνει σχολαστικά .
Τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα ,ανακατεύουμαι για λίγα λεπτά ,προσθέτουμε και το πιπέρι,ζάχαρη,αλάτι ,κίμινο ,και μισό ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία .προσέχουμε μην τελειώσει το νερό πού και πού .
Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε και τις πατατούλες και αν χρειάζετε και λίγο ακόμα νεράκι .
Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν καλά δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμα .
Αν έχει μείνει πολύ ζουμάκι ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα τους .
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου