Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
8 αυγά
1 κ.γ. baking powder
1 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Φορμάκια για μαντλέν (αν δεν έχεις μπορείς να τα κάνεις σε φορμάκια μάφιν)
Αλεύρι
½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγεις τα γρομπαλάκια. Συμπλήρωσε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμήλωσε την ταχύτητα και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη.Συνέχισε το χτύπημα ώσπου να πάρεις ένα ομοίμορφο μείγμα. Εξακολούθησε το μίξερ σε πιο δυνατή ταχήτυτα για 2-3 λεπτά ακόμη.Βάλε για μερικά δευτερόλεπτα το βιτάμ που έμεινε σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και άλειψε τα φορμάκια.Αλεύρωσε κάθε φορμάκι και τίναξε το extra αλεύρι.Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.Αν δεν έχεις φόρμες μαντέλν και βάλεις τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα. 5 λεπτάκια ακόμη.Άφησε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφόρμαρε
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου