Υλικά
1 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάλακι μαγιά ξερή
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα νερό
1 αυγό
1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα μαζί τα στερεά υλικά, εκτός από το καλαμπόκι, στο μπολ του μίξερ.
Προσθέστε τα υγρά υλικά και χτυπήστε τα όλα μαζί 1'.
Ρίξτε και ανακατέψτε το καλαμπόκι.
Αδειάστε και στρώστε το μίγμα σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για ψωμιά 22x10x7 εκ.
Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήστε το στους 210 βαθμούς Κελσίου 30'-35', ώσπου να πάρει καστανό γλυκό χρώμα η επιφάνεια.
Αναποδογυρίστε το σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου