| 0 σχόλια ]

Υλικά
λίγο λιωμένο βούτυρο για να λαδώσετε την φόρμα
5 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
25 γρ. σκόνη κακάο
Για τη γέμιση και το γλάσο
250 ml φρέσκα κρέμα
450γρ. σοκολάτα φοντάν
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά ενός ταψιού και καλύπτετε με λαδόχαρτο. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα τοποθετείτε σε δύο μεγάλα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και 2 κουταλάκια νερό στους κρόκους και κτυπάτε με μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Κοσκινίζετε μέσα το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και αναμιγνύετε απαλά με μεταλλική κουτάλα. Κτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να πήξουν και τα προσθέτετε σε τρεις δόσεις στο μίγμα με μεταλλική κουτάλα, σηκώνοντας ψηλά καθώς ανακατεύετε για να ενσωματώνεται αέρας. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 10-12 λεπτά, μέχρι το κέικ να πήξει ελαφρά. Τοποθετείτε στον πάγκο σας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αναποδογυρίζετε το κέικ στο λαδόχαρτο και αφαιρείτε προσεκτικά το λαδόχαρτο του ταψιού. Καλύπτετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τυλίγετε σε ρολό χρησιμοποιώντας και το χαρτί. Τοποθετείτε το ρολό σε σχάρα και σκεπάζετε με μια ελαφρά βρεγμένη καθαρή πετσέτα. Ξετυλίγετε προσεκτικά το ρολό και απλώνετε τη γέμιση και ξανατυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε σε πιατέλα και απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα σαν γλάσο με μεγάλο μαχαίρι. Διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη και φρούτα του δάσους.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου