| 0 σχόλια ]

Υλικά
4 ντομάτες σχετικά ώριμες
4 πράσινες πιπεριές
4 πιπεριές Φλωρίνης
περίπου 18 κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ Pummaro
Αλάτι-πιπέρι
1 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μαϊντανός - λίγος δυόσμος
Εκτέλεση
Τρίβω τα κρεμμύδια στο multi. Προσθέτω τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Αφού κόψω τις ντομάτες στην κορυφή, αφήνοντας ένα κομμάτι ως καπάκι, τις αδειάζω προσεκτικά με κουτάλι. Το περιεχόμενο το τρίβω στο μούλτι και το προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω.
Ομοίως ανοίγω τις πιπεριές και τις καθαρίζω από τα σπόρια.
Με το κουτάλι γεμίζω τα λαχανικά όχι μέχρι πάνω γιατί το ρύζι όταν βράζει, φουσκώνει.
Τοποθετώ τις πράσινες πιπεριές με το καπάκι από κάτω, ενώ τις ντομάτες με το καπάκι από πάνω. Τρυπάω ελαφρά τις πιπεριές για να ψηθούν καλύτερα.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι πάνω από τα κλειστά καπάκια και το μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
Στην γάστρα βάζω επίσης λίγο νερό - μισό δάχτυλο περίπου γιατί τα λαχανικά μας βγάζουν ζουμί.
Αρχικά ψήνω στο μέγιστο για 15'. Έπειτα χαμηλώνω στους 200 για περίπου μιάμιση ώρα.
Στην ώρα πάνω, καλό είναι να ρίξει κανείς μια ματιά να δει σε τι κατάσταση είναι. Αν χρειαστεί, ξεσκεπάζω τη γάστρα και το βάζω στο γκριλ.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου