| 0 σχόλια ]

Υλικά
1 αβγό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά βιτάμ
1 φλυτζάνα αλεύρι περίπου
μισό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Βάζω σε λεκανίτσα το αβγό και το χτυπάω λίγο με το πηρούνι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω. Βάζω το βιτάμ να λιώσει στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω τις κρέπες. Έτσι, και άλλο σκεύος δε θα λερώσω, και το τηγάνι τα βουτυρώσω. Όταν λιώσει, το ρίχνω το μείγμα. Προσθέτω λίγο αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύω. Ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένας χυλός λεπτόρρευστος, όσο η κρέμα γάλακτος για παράδειγμα. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω κουταλιές από το μείγμα φροντίζοντας κάθε φορά να το απλώνω ώστε να καλύπτει τον πάτο. Αφήνω να ψηθεί από τη μια και ύστερα γυρίζω από την άλλη μεριά.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου