1 kg(περίπου) σπανάκι.
400 γρ καθαρισμένα μύδια (δηλαδή ψίχα)
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση.....
Μαλακώνουμε για 3-4 λεπτά τα (καθαρισμένα) σπανάκια σε αλατισμένο βραστό νερό, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μια γωνιά.
Βάζουμε περίπου 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Χτυπάμε σε γουδί τους σπόρους κόλιανδρου, τους ρίχνουμε στο καφτό λάδι και τους κάνουμε μια βόλτα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε λίγο.
Βάζουμε τέλος τα μύδια, το άνιθο και το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για κανα μισάωρο.
Δοκιμάζουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούλησιν, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη πριν σερβίρουμε.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου