Υλικά
* 1 κιλό κιμά χοιρινό
* 1 λάχανο τουρσί
* 2,5 φλιτζάνια ρύζι
* 1 κρεμμύδι
* 1 λίτρο νερό
* 4 αυγά
* λίγο λάδι
* μαϊντανό (όσο θέλουμε)
* λίγο χυμό λεμόνι
* αλάτι
* μαυροπίπερο
Για να γίνει το λάχανο τουρσί, πρέπει να το βάλουμε στην αρμιά. Δηλαδή αφού το χαράξουμε στα 4 και αφαιρέσουμε το κοτσάνι του, το βάζουμε για 20 μέρες σε μια λεκάνη με αλατόνερο.
Και αφού περάσουν οι μέρες, έρχεται επιτέλους η στιγμή να φτιάξουμε το φαγάκι μας.
Πρώτα πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Επιπλέον, ρίχνουμε δύο αυγουλάκια, λίγο λάδι, μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, μαυροπίπερο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε ένα–ένα τα φύλλα του λάχανου. Από το καθένα κόβουμε το κοτσάνι που τυχόν έχει, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τυλίγουμε σφιχτά.
Στρώνουμε με τη σειρά τους σαρμάδες σε μια κατσαρόλα κυκλικά, έτσι ώστε να μην έχουν περιθώριο να κουνηθούν. Όταν μπουν όλοι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλατάκι, γύρω στο 1 λίτρο νερό και μπόλικο λαδάκι. Ακόμη για να μην κουνιούνται βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα πιάτο αναποδογυρισμένο και πάνω του μια μικρή πλάκα από μάρμαρο τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο για να τους κρατάει με το βάρος της.
Βράζουμε το φαγητό για μισή περίπου ωρίτσα.
Τέλος, πρέπει να τους αυγοκόψουμε. Έτσι σε ένα μπολ σπάμε 2 αυγά και χτυπάμε με τη σειρά πρώτα τα ασπράδια για λίγο και μετά μαζί και τους κρόκους. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, λαδάκι και ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυτό στο φαγητό, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου