| 0 σχόλια ]

Χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλιΥλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα
4 κουταλιές φυτικό λίπος και λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας φασκόμηλο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
2 καρότα κομμένα στα 4
10 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 1/2 κουταλιά σούπας σόγια σος
3/4 κούπα κρασί λευκό
1 1/2 ποτήρι κρασιού νερό για τη χύτρα (αν τη φτιάχνεται σε κανονική κατσαρόλα τότε 3 ποτήρια)

Εκτέλεση
Κόβουμε το.... χοιρινό κρέας σε κομμάτια μικρά σα σπιρτόκουτο. Βάζουμε στην κατσαρόλα το φυτικό λίπος με το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Όταν ροδίσει (προσοχή όχι πολύ) ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου να σοταρισθεί και αυτό, μετά το μέλι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, αλατοπίπερο και σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε το νερό, τα καρότα, τα δαμάσκηνα, τη σόγια σος και το φασκόμηλο και σκεπάζουμε να βράσουν περίπου 45' λεπτά για χύτρα ή 1μιση ώρα για κανονική κατσαρόλα. Όταν την κατεβάζουμε από τη φωτιά βγάζουμε τα δαμάσκηνα και τα καρότα, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί και με λίγο ζουμί από το φαγητό και τα χτυπάμε να γίνουν πηκτή σάλτσα. Στην κατσαρόλα αφήνουμε πάντα λίγο ζουμί, ίσως μείνει φαγητό και χρειαστεί να το ξαναζεστάνουμε. Βάζουμε τι σάλτσα σε μπολ ώστε ο καθένας να αποφασίσει πόση ποσότητα θέλει να ρίξει πάνω στο κρέας του. Συνδυάζουμε με πιλάφι ή πουρέ.



Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου